0 items

Frame advies

Een van de belangrijkste keuzes is die voor het Frame, per slot van rekening het hart van het Bat. Hier haal je je gevoel uit, de rubbers zorgen voor snelheid en effect!
Door de verschillende samenstellingen van houtsoorten krijgt een frame meer balans en een eigen dynamiek. Uiteraard kan je er de nodige Power uithalen, mede doordat je voor een combi kan gaan met harde materialen als Carbon en Glasvezel.
Over het algemeen kan je adviseren voor een frame met eigenschappen die aansluiten bij je niveau en trainingsintensiteit: Voor een beginner een Allround Frame dwz niet aan de snelle kant. Ben je dit stadium ontgroeit, kan je naar een Frame toe die All+ tot Off- aan Snelheid heeft. Hier krijg je te maken met hardere houtsoorten en toevoegingen als Carbon voor een grotere Sweetspot (ideaal trefvlak).
Als je drie keer wekelijks of meer speelt, kan je opteren voor Off tot Off+. Hier moet niet onvermeld blijven, dat veel tafeltennissers(sters) de vergissing maken té snelle frames te kiezen! Controle én gevoel maken plaats voor brute Power, omdat de cijfers enigszins verblinden.
_ TIP: Ga voor frames met iets minder hoge snelheidscijfers en méér controle. Bezuinig ook niet op het frame, want je kan er vele jaren mee spelen, het is een een- tot twee malige uitgave!

In onze showroom kunt u de frames zelf vasthouden en er zijn testbats om materialen te proberen!