0 items

SpinLord Nashorn

Art. Nr.: TJEU24055

0 review(s)

Rubber type
:
Korte noppen
Controle
:
 80
Tempo
:
 93
Effect
:
 95
Hardheid
:
Medium-

Prijs:

€ 29,90
Zet op verlanglijst
De noppen van de Neushoorn hebben een bijna cilindrische vorm (alleen onder een vergrootglas is te zien dat ze heel licht conisch zijn). Ze zijn ook vrij breed en slechts iets hoger dan het toegestane minimum van 1,0 mm. De afstand tussen de noppen is gemiddeld. De noppen zijn fijn gegroefd.

Het bijzondere aan de Neushoorn is de rubbersamenstelling. Deze is volledig opnieuw ontwikkeld en is totaal anders dan de eerder gebruikte rubbercomposities. Door een hoog gehalte aan verschillende nieuwe synthetische polymeren is het buitengewoon elastisch, maar ook zeer gripvast en zacht.
In feite betekent dit dat de Neushoorn het eerste korte noppen rubber is, waarvan de noppen een duidelijk merkbaar een "wiebelend effect" geven tijdens het spelen. Ook de spinwaardes voor dit kort noppen zijn erg hoog. De Neushoorn zelf kan zo'n hoge mate van rotatie genereren dat vergelijkbare slagtechnieken als bij noppen-binnenrubbers mogelijk zijn. Tegelijkertijd is het echter ook ongevoelig voor inkomende rotatie.

De snelheid van de Neushoorn in 1,5 mm komt overeen met de snelheid van de ORKan in 1,8 mm en die van de Degu in 2,0 mm. Met 2,0 mm is de neushoorn iets langzamer met dezelfde sponsdikte. Over het geheel genomen kan het tempo daarom worden beoordeeld als gecontroleerd offensief.
De Neushoornspons is een iets zachtere versie van de Waran II-spons (hardheidsgraad ca. 42 - 44 graden = medium hard).

De balaanraking van de Neushoorn is over het algemeen vrij zacht en vergelijkbaar met die van de ORKan - de spons van de ORKan is iets zachter dan die van de neushoorn, maar het bovenste rubber van de Neushoorn is aanzienlijk zachter dan die van de ORKan.

De Neushoorn is vaak moeilijk te beoordelen voor de tegenstander en over het algemeen gevaarlijker dan de meeste andere korte noppen.
Over het algemeen zouden we de Neushoorn aanraden, vooral voor spelers aan de tafel. Met 1,0 mm is de Neushoorn echter ook zeer geschikt als verdediging tegen backspin. De sterke punten van het blokspel worden benadrukt in 1,5 mm, terwijl de dikkere sponssterkten de mogelijkheden in het krachtige tegenspel benadrukken.

Een van de belangrijkste sterke punten van de Neushoorn is dat hij heel goedaardig reageert als de bal buiten de zogenaamde "sweet spot" wordt geraakt. Dit maakt de Neushoorn zeer geschikt voor de zwakkere kant.
De Neushoorn is zeer geschikt als backhand-rubber voor spelers die geen topspins op de backhand spelen en problemen hebben met de backspin van de tegenpartij. Als je niet wilt overstappen op een antitop rubber, en in principe geen grote omstelling van een noppen-binnenkant, dan kan de Neushoorn de juiste oplossing zijn.

Aan de forehandzijde is de Neushoorn vooral geschikt voor spelers die met "materiaal" spelen zoals lange noppen of anti aan de backhand zijde. Als de backhandzijde dominant is in je spel, kunnen de sterke punten van de Neushoorn in balplaatsing en spinvariaties worden gebruikt om je tegenstander te verrassen en je backhandzijde weer in het spel te brengen.

De Neushoorn is geschikt voor spelers van alle niveaus, behalve voor topspelers, die meestal de voorkeur geven aan rubbers met een aanzienlijk hardere touch.

Tempo: 93
Effect: 95
Controle: 80
Hardheid: Medium-

Schrijf uw eigen review

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een review plaatsen. U kunt, inloggen of registreren