Talen

Samenwerking Sport Europe - TTV Combat

Oprichting
De vereniging COMBAT is ontstaan als afdeling van de Bleiswijkse voetbalvereniging Soccer Boys. Die afdeling is gevormd omdat er de nationale Trimdag op 22 april 1972 veel mensen enthousiasme toonden voor de tafeltennissport.
De eerste speeldag was op 12 juni 1972 in het gymnastieklokaal van de oude openbare school (Dorpsstraat 87), later De Lozanje en nu Vluchtheuvel. We beschouwen daarom 12 juni 1972 als de startdatum van georganiseerd tafeltennis in Bleiswijk. Na enkele jaren is de gymnastiekzaal verruild voor de kantine van Soccer Boys.
De leden van de tafeltennisafdeling kregen na verloop van tijd steeds meer de behoefte aan een zelfstandig vereniging. Dit is ook omgezet in daden. Op 10 juli 1978 is de BTTV (Bleiswijkse Tafeltennisvereniging) opgericht door Hans Lalleman, Jan van Weede en Wim van Willigen, en op 1 februari 1979 zijn de statuten gepasseerd. In meer dan redelijke harmonie met de voetbalafdeling van Soccer Boys heeft geleidelijk de overgang van afdeling naar zelfstandige vereniging plaats gehad. Het seizoen 1978-1979 is nog onder de vlag van Soccer Boys competitie gespeeld. Op 1 juli 1979 nam de BTTV de organisatie over. Vanaf juni 1979 werd echter al gespeeld in het gymnastieklokaal van de openbare lagere school De Lozanje, hetzelfde lokaal dus als op de eerste speeldag.
In de Lozanje is twee jaar gespeeld. De mooie bar van de kantine van Soccer Boys ontbrak hier. Met een mobiel barretje is dit gemis enigszins gecompenseerd. De akoestiek van de zaal was verschrikkelijk, een trainer kon zich nauwelijks verstaanbaar maken. Maar dit mocht de pret niet drukken, met veel enthousiasme is er gespeeld.
Begin oktober 1981 werd verhuisd naar de sportzaal bij de Anne Frankschool aan de Lijsterlaan. Er werd gespeeld op woensdag- en vrijdagavond vanaf 18.00 uur en op de zaterdagochtend. Ook daar ontbrak de bar en het mobiele barretje heeft daar ook nog veel dienst gedaan.
Aangrenzend aan de sportzaal was een overdekte fietsenstalling van de Anne Frank school. Ideaal geschikt om er een clublokaal van te maken. Aangezien de stalling vrijwel niet werd gebruik voor het beoogde doel, heeft de gemeente toestemming gegeven om de stalling te verbouwen tot clublokaal annex kantine. De eerste bespreking met de gemeente hierover was op 14 december 1982 met de toenmalige wethouder de heer Heugens. Deze was wel gevoelig voor onze argumenten, maar alles moest formeel geregeld worden, via goede afspraken en toestemming van de Raad. Dit is overigens snel gegaan. Met vele vrijwilligers is vanaf midden april 1983 aan de verbouwing gewerkt. Een klus van jewelste maar in zo'n half jaar, avond aan avond en in het weekeinde, is de verbouwing met vereende krachten gelukt. Op 1 oktober 1983 is het clublokaal officieel geopend. Tot op de dag van vandaag dezelfde sportzaal voor de inspanning en de kantine voor de ontspanning.
Begin 1989 is de vereniging omgedoopt tot COMBAT.

Kampioenen Jeugd


Algemeen

Waarom competitie spelen?
Er zijn veel redenen om competitie te gaan spelen. Om er maar een paar te noemen:
•Je bent enkele uren per week ontspannend en inspannend sportief bezig
•Het is steeds weer een sportieve uitdaging of je de tegenstanders eronder kan houden
•Er is veel afwisseling, je speelt tegen steeds verschillende teams van andere verenigingen
•Je speelt in teamverband en bouwt een band op met je teamgenoten
•Je spelniveau gaat sneller vooruit dan wanneer je alleen maar traint en toernooien speelt
•Tussen de partijen door en na afloop kan je enkele gezellige uurtjes met je teamgenoten en tegenstanders in de bar doorbrengen
•Er zijn per half jaar 10 wedstrijden, dus tijd genoeg om ook nog andere dingen te doen

Algemeen Senioren
Er kan worden deelgenomen aan vier competitievormen:
• De (van oudsher) reguliere competitie voor teams van 3 spelers, die 1 dubbel en ieder 3 enkels spelen
• De (nieuwe) duo competitie voor teams van 2 spelers, die 1 dubbel en ieder 2 enkels spelen
• De zomercompetitie voor teams van 3 spelers, die ieder of 3 enkels of 2 enkels en een dubbel spelen
• De bekercompetitie voor teams van 2 spelers, volgens hetzelfde systeem als de duocompetitie

Per jaar zijn er 4 competitieperiodes (en bijbehorende vormen):
• De lentecompetitie van eind januari t/m april, alleen regulier en duo
• De herfstcompetitie van september t/m begin december, alleen regulier en duo
• De zomercompetitie van mei t/m augustus, staat los van de reguliere en de duo
• De wintercompetitie van begin december tot eind januari in de vorm van een bekercompetitie
De meeste senioren van Combat doen mee aan de reguliere competitie. In het algemeen worden er poules van 6 teams gevormd, waarbij ieder team een keer thuis en een keer uit tegen de andere 5 teams speelt. Dit betekent dus 10 wedstrijden per periode en per jaar 20 competitiewedstrijden. Alle seniorenteams spelen de thuiswedstrijden op vrijdagavond, de begintijd is 20 uur (op speciaal verzoek van een team kunnen de thuiswedstrijden ook op woensdagavond gespeeld worden). De tegenstanders kunnen ook op andere dagen in de w eek spelen, waarbij de meerderheid op of dinsdag of donderdag of vrijdag speelt. Het is zeer beperkt mogelijk om rekening te houden met wensen tav speelavonden van tegenstanders. Er kan worden deelgenomen aan de seniorencompetitie vanaf een half jaar nadat je op 1 januari 17 jaar bent (met dispensatie zelfs al een jaar eerder).
Combat komt uit in de competitie van de afdeling West (ruwweg de regio van Dordrecht, Rotterdam, Den Haag, Leiden, Alphen a/d Rijn, Gouda en omstreken), zie NTTB afdeling west voor meer informatie. Op de lagere niveaus van de 6e t/m de 2e klasse wordt er sterk regionaal ingedeeld, waarbij de tegenstanders dichtbij zitten. De hoogste 3 afdelingsklassen worden niet meer regionaal ingedeeld, maar beslaan de hele afdeling. Daarboven zijn er nog 4 klassen in de landelijke competitie, die wordt georganiseerd door de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB). Het 1e seniorenteam van Combat heeft hierin in het recente verleden ook grote successen geboekt (zie historie hierna).

Algemeen jeugd
Voor de jeugd is er alleen de reguliere competitie voor teams van 3 spelers, die 1 dubbel en ieder 3 enkels spelen. Er worden per jaar 2 competitieronden gespeeld, in de lente en in de herfst, waarbij er poules van 6 teams worden gevormd. Alle jeugdteams spelen op zaterdagmiddag competitie. Bij thuiswedstrijden spelen alle Combat teams tegelijk en wordt er begonnen om 14 uur. De begintijd van de uitwedstrijden varieert per tegenstander tussen 10 en 15 uur. Ieder jeugdteam heeft een eigen teambegeleider die alles rondom het team regelt.
Je bent jeugdspeler tot een half jaar nadat je op 1 januari 17 jaar bent (met dispensatie zelfs nog een jaar langer). Als jeugdspeler wordt je weer onderverdeeld in junior, kadet, pupil en welp dat je bent tot een half jaar nadat je op 1 januari respectievelijk 17, 14, 12 en 10 bent. Voor de pupillen en de welpen is er een aparte competitie. Combat komt uit in de competitie van de afdeling West (ruwweg de regio van Dordrecht, Rotterdam, Den Haag, Leiden, Alphen a/d Rijn, Gouda en omstreken), zie NTTB afdeling west voor meer informatie. Daarboven zijn er nog 3 klassen in de landelijke competitie, die wordt georganiseerd door de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB). Het 1e jeugdteam van Combat heeft hierin in het recente verleden ook grote successen geboekt (zie historie hierna).

Historie en grootste successen
Sinds Combat vanaf 1978 als zelfstandige vereniging aan de competitie deelnam, groeide het aantal teams en het niveau langzaam. In 1986 werd voor het eerst de hoogste afdelingsklasse (toen nog afdeling Gouda) bereikt door het 1e team bestaande uit Gerard van Dam, Wim van Dijk en Marc van Oosterhout. Iets later, in 1987, werd met een maximum aantal van 10 seniorenteams aan de competitie deelgenomen. Een volgende mijlpaal werd bereikt in 1993 toen het 1e team in de landelijke klasse 4e divisie ging spelen, gevolgd door het kampioenschap in deze klasse in 1994. Het vlaggeschip bestaande uit Michael v.d. Haar, Gerard van Dam en David Woltering speelde daarna 2 seizoenen in de landelijke 3e divisie. In die periode waren er ook weer 10 teams actief.
Bij de jeugd werden diverse hoogtepunten bereikt in de loop van de jaren. In 1983 bereikten Gerard van Dam, Marc van Oosterhout en Wim van Dijk als eerste Combat-jeugdteam de landelijk C klasse. In totaal waren er toen een record aantal van 10 jeugdteams actief. Daarna was het in het seizoen 1986-1987 de beurt aan Paul van Oosterhout, Mark Breugem en Hans Bogaard (1e helft) / Michael v.d. Haar (2e helft) om dit te evenaren. Na een lange mindere periode zorgden Arjan v.d. Linde, Thijs van Kan en Hans Smit in 1994-1995 voor weer een nieuwe doorbraak naar de landelijke C klasse. Arjan en Thijs gingen daarna door naar nieuwe hoogten en speelden 2 jaar landelijk B samen met teamgenoten van Taverzo en Steeds Hoger/Tsb.
Na weer een mindere periode was het in de herfst van 2003 eindelijk weer zover. Harmen van Rossum en Maurice Muller gingen weer landelijk C spelen, samen met een teamgenoot van Togb. Na het kampioenschap in de lente van 2004 speelden ze 3 seizoenen in de landelijk B klasse samen met hun teamgenoten van Steeds Hoger/Tsb. In de herfstcompetitie 2005 werd er promotie naar landelijk A afgedwongen en in de lentecompetitie 2006 speelden Harmen en Maurice samen met Ernst Coutinho in de hoogste klasse van de Nederlandse jeugdcompetitie. Een uniek en absoluut sportief hoogtepunt voor de Combat jeugd!
Ook in de herfstcompetitie 2006 is het hoogste jeugdteam van Combat actief in de landelijk A klasse.

Veel meer over de Combat-historie in de competitie is te vinden in het "Jubileumboek Bleiswijkse tafeltennisvereniging Combat 25 jaar, 10 juli 1978 - 2003".

Kampioenen Senioren 2001

Seniorenteam 1 1994

Jeugdteam 1 2005

Ons adres:
Kievitspad 1
2665 VT Bleiswijk
Tel: 010-5217847

Winkelwagen

Aantal producten 0
Totaalbedrag € 0,00

Winkelwagen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Klantenservice

Onze klantenservice staat dagelijks voor u klaar tussen 12:00-17:00

tel: 088-00 876 66

e-mail: contact@sporteurope.nl