Tabletennis shoes, what is important?

Veel tafeltennissers(sters) zijn vaak minutieus bezig met het kiezen van het juiste frame en rubbers, maar een ander niet onbelangrijk attribuut als schoenen, wordt schromelijk ondergewaardeerd!

De snelheid waarmee bewogen moet worden, het alle kanten op kunnen wenden en keren, vraagt aan schoenen kwaliteiten die vrijetijd- of hardloopschoenen niet hebben. Spekzolen veroorzaken al tragere bewegingen: demping moet er zijn maar ook niet teveel. Snelle afzet is vereist bij de snelste balsport die er is! Ook de draaipunten die er op vrijwel alle goede tafeltennisschoenen zitten, zorgen ervoor dat je alle hoeken maakt in het bewegen die nodig zijn.

Naast het draaien is ook de grip belangrijk, omdat je anders gaat glijden en je niet perfect kan positioneren voor een volgende bal! En last but not least: Het gewicht moet zo laag mogelijk zijn, is duidelijk waarom!

Andro heeft in samenwerking met een Japanse schoenenfabrikant op basis van deze gecombineerde eisen een schoen ontwikkeld, die in Japan zeer goed ontvangen is. Het is de meest verkochte tafeltennisschoen in dit grote land geworden: De Andro Cross Step!! Hij heeft alle hierboven beschreven kenmerken, inclusief uitneembare binnenzool en inzetstukken voor ventilatie en vochtafvoer.

Wij van SportEurope zijn verheugd over dit nieuwsfeit, omdat we ook van mening zijn dat het een klasse schoen is die we graag aanprijzen. Gezien de vele positieve reacties van onze klanten, gaan we hier ook met kracht mee door……

ShoesTabletennisTafeltennis

Leave a comment

All comments are moderated before being published